Coachen met inzet van paarden

Bij Kolacoaching coachen wij mensen met kracht van paarden en volgen wij een ervaringsgerichte en oplossingsgerichte methode

Coachen met kracht van paarden zorgt ervoor dat je weer terugkeert naar je eigen ik. Wat voel ik nou eigenlijk en, in een later stadium, wat wil ik nou eigenlijk.
Paarden zijn meesters in het herkennen van de echtheid van de mens. Ben jij congruent? Met andere woorden; straal jij echt uit wie je bent en hoe je je voelt of voer je een toneelstuk op voor anderen, maar vooral met jezelf? Paarden prikken hier feilloos doorheen. Omdat zij kuddedieren zijn en veiligheid het allerbelangrijkste in de kudde is. Het is immers een kwestie van leven of dood of de signalen die je kuddegenoot afgeeft kloppen.
En zo zien zij mensen ook. Wanneer wij bij hen in de buurt komen voelen paarden ook feilloos of het klopt wat ze zien.

Persoonlijk leiderschap

Eigenlijk draait alles in het leven om persoonlijk leiderschap. Weten wie je bent en wat je wilt. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Door allerlei gebeurtenissen in je leven gebeurt het dat je niet meer zo goed weet hoe je in elkaar zit en doe je voornamelijk wat anderen van je willen. Je laat je eigenlijk meevoeren zonder dat je het gevoel hebt er ook maar iets over te kunnen zeggen. Jouw grenzen worden genegeerd of zelfs niet gezien.

– wil je uit je hoofd, naar je gevoel?
– wil je je innerlijke kracht ontwikkelen?
– wil je zelf bepalen hoe jij je leven wilt leven?
– wil je je grenzen kunnen en durven aangeven?

Dan zijn coachingssessies bij Kolacoaching precies wat jij nodig hebt

Voor bedrijven

Ons aanbod is ook bijzonder geschikt voor development programma’s, om in te zetten tijdens vitaliteitsweken en als onderdeel van een HRD academie. We denken graag mee over de manier waarop we medewerkers regie kunnen laten nemen en op een leuke en speelse manier aan hun ontwikkeling kunnen laten werken. Denk daarbij aan trainingen zoals “beteugel je werkstress” of “steviger in het zadel”. Deze trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met Manon Erich, gecertificeerd loopbaancoach.