Wakker worden in je eigen leven

januari 18, 2018

Wakker worden in je eigen leven

De woorden van de titel schoten afgelopen week door mijn hoofd.  Want ik realiseerde me opeens wat een rijkdom ik bezit; een lieve dochter en dito schoonzoon, de leukste, knapste en liefste kleinzoon op de wereld, twee prachtige paarden plus een eigen bedrijf in paardencoaching,  en weer volop energie om van het leven te genieten.

Ik bedacht me dat ik dit voor het eerst in een aantal jaren weer voelde. De afgelopen  jaren van mijn leven  waren stressvol door werkgerelateerde zaken.   Soms maak je in je loopbaan een verkeerde keus.  En als je dan een perfectionist en een doorzetter bent en ook nog aan zekerheden hangt dan geef je niet snel toe dat het niet goed gaat.  Je gaat geloven dat alles aan jou ligt, dat je niet goed genoeg en niet slim genoeg bent voor de job die eerst zo leuk leek. En dan ga je dus in de overlevingsstand waardoor alle energie weg geslurpt wordt  en er niets meer overblijft om te genieten van de mooie dingen om je heen.

Inmiddels heb ik een keuze gemaakt en heb de energievretende situatie + functie achter mij gelaten.  En nu? Nu is het eerst ontstressen en genieten. Ondertussen weer plannen maken voor de (nabije) toekomst waarin ik zeker weet dat mijn paarden en de coaching een grote rol gaan spelen. Mijn twee  kanjers hebben mij namelijk zo geholpen om deze keuze te maken. Telkens wanneer ik weer vol stress op stal kwam was er wel een moment dat een van hen mij liet merken op de verkeerde weg te zijn. Door hun gedrag op deze momenten dwongen zij mij na te denken over de situatie waarin ik zat. Wat heerlijk dat je dan paardencoach bent en opmerkt wat de paarden je duidelijk willen maken.  Menigmaal ben ik door mijn eigen paarden gecoacht.

Zit je ook in de overlevingsstand en weet je niet meer welke kant je op moet? Neem contact met mij op en samen met de paarden gaan we er voor zorgen dat jij, net als ik, weer de juiste weg weet in te slaan om vervolgens wakker te worden in je eigen leven.


LEAVE A COMMENT