Matigheid

februari 05, 2017

Matigheid

Sinds kort werken we bij Kolacoaching met coachkaarten; 20 kaarten met ieder een eigen thema.  We gebruiken ze als Tarotkaarten; de coachee mag een kaart trekken nadat de stapel geschud is.

Zo ook de coachee van laatst; zij trok de kaart “Matigheid” en koos Sygin als paard om mee te werken. Bij de kaart Matigheid hoort ook een opdracht; leg een pad neer en bewandel dat pad en neem het paard mee zonder halster of touw en ook zonder het paard aan te raken. Het pad heet “de middenweg”of “evenwicht”.   Het pad werd gelegd door middel van een 4-tal stokken en de coachee ging op weg. Alleen welteverstaan, Sygin bleef als een blok staan, was niet te bewegen mee te lopen..

De coachee maakt op dit moment een bijzonder verdrietige periode mee in haar leven. En zij voelde sterker dan ooit wat Sygin bedoelde; het pad was niet te bewandelen op dit moment voor haar, de weg was te zwaar..

Inmiddels was ook Felix bij de sessie komen staan; samen met Sygin verlegde hij de stokken en maakte er volgens de coachee een heel ander pad van; een krom pad met veel kronkels en bochten. Ik vroeg de coachee dit door de paarden gelegde pad te bewandelen. Dit keer mocht ze Sygin meenemen aan het halster en het halstertouw. Sygin liep met haar mee en volgde iedere stap van haar. Dit klopte; de weg die zij had te gaan was zwaar en en was geen “middenweg”maar een weg met kronkels en bochten…

2017-02-05 10.27.21 (1) 2017-02-04 11.03.34

 


LEAVE A COMMENT