Nieuws

januari 18, 2018

De woorden van de titel schoten afgelopen week door mijn hoofd.  Want ik realiseerde me opeens wat een rijkdom ik bezit; een lieve dochter en dito schoonzoon, de leukste, knapste en liefste kleinzoon op de wereld, twee prachtige paarden plus een eigen bedrijf in paardencoaching,  en weer volop energie om van het leven te genieten.

Ik bedacht me dat ik dit voor het eerst in een aantal jaren weer voelde….

december 27, 2017

Vanaf januari 2018 gaan wij weer leuke workshops geven.

  • Uit je hoofd, naar je gevoel
  • Kennismaken met coachen met kracht van paarden.

In de workshop “Uit je hoofd, naar je gevoel” gaan we met een kleine groep mensen ( maximaal 5) met behulp van paarden een paar uur beleven vanuit ons gevoel.  Door de nabijheid van en het contact met de paarden komen we bij ons gevoel en sta je…

september 10, 2017

Ltila en Felix zijn al aardig gewend op hun nieuwe locatie in Rijnsburg.

En wat hebben ze het goed daar! De paarden krijgen meer dan voldoende volwaardig ruwvoer, er is genoeg bewegingsruimte voor de vijf paarden die er in totaal staan en een paar keer per dag worden de paarden afwisselend in de paddocks, het gras of in de track gezet zodat van verveling geen sprake is.

 

Dus… we gaan het coachen…

augustus 13, 2017

Kolacoaching gaat verhuizen!

Na jaren op de locatie in Pijnacker te hebben gestaan gaan wij binnenkort de paarden verhuizen naar een prachtige locatie in Rijnsburg.(ZH) De paarden krijgen daar de beschikking over een heuse paddock paradise, mooie paddocks en een fijne bak waar wij onze coachingssessies mogen uitvoeren.

Vanaf medio september gaan we weer coachingssessies verzorgen. De paarden zijn dan gewend aan de nieuwe locatie.

Wil je vast een afspraak maken? Dat…

maart 19, 2017

Het voorjaar komt eraan; we gaan weer naar buiten!

Bij Kolacoaching gaan wij twee leuke workshops geven:

22 april; “uit je hoofd, naar je gevoel” In deze workshop gaan we in een kleine groep ( maximaal 4 personen)  ervaren hoe lekker het is om eens met je gevoel bezig te zijn. De paarden gaan ons daarbij helpen.

13 mei: “moeder-kind”workshop, speciaal voor moederdag! Hoe leuk is het om met je kind jullie…

februari 26, 2017

Bovenstaande vraag stelde de coachee mij. En ik weet het antwoord niet.

Natuurlijk kan ik van alles bedenken waarom de paarden zijn gaan liggen; ze zijn moe, ze vinden het saai, ze vinden het zand lekker warm, ze zijn relaxt,  maar dat doe ik niet. Het gaat er bij Kolacoaching, met kracht van paarden, om dat de coachee zelf de oplossing vindt voor haar of zijn coachvraag.  Dus gaat het…

februari 05, 2017

Sinds kort werken we bij Kolacoaching met coachkaarten; 20 kaarten met ieder een eigen thema.  We gebruiken ze als Tarotkaarten; de coachee mag een kaart trekken nadat de stapel geschud is.

Zo ook de coachee van laatst; zij trok de kaart “Matigheid” en koos Sygin als paard om mee te werken. Bij de kaart Matigheid hoort ook een opdracht; leg een pad neer en bewandel dat pad en neem het…

januari 07, 2017

Kola is niet meer bij ons…

Zij heeft de paardenwereld verruild voor de paardenhemel. Een zware koliek werd haar fataal.

Tijdens de behandeling door de dierarts van Kola op de paddock komen Felix en Sygin af en toe kijken.  Felix snuffelt af en toe wat aan Kola.

Als Kola op een fijne plek ligt en uiteindelijk ingeslapen is komt Felix dichterbij. Hij snuffelt Kola helemaal af, vanaf haar hoofd naar haar staart….

november 13, 2016

In de huidige hectische tijd ben je druk met van alles. Kinderen naar en van school, naar en van sport, naar en van muziekles en tussendoor die kinderen ook opvoeden….. Daarnaast heb je een baan, misschien fulltime, waarvan verwacht wordt dat je innovatief en proactief bent en ook die gezellige collega bent die iedere dag vrolijk op het werk verschijnt.

Tevens ben je partner van,  dus je moet lekker in…

juli 25, 2016

De coachee was al vaker geweest en zij had het gevoel dat zij iedere keer “dingen”miste die de paarden aangaven omdat ze druk was met het uitvoeren van de opdrachten die ik haar gaf.

Toen zij deze keer bij Kolacoaching kwam voor een sessie vroeg ze of zij ook niks met de paarden kon doen, gewoon bij ze zijn, daar had zij behoefte aan, ze was namelijk al zo druk…